تلویزیون های دیجیتال
مدت زیادی از ورود تلویزیون به زندگی بشر امروزی می گذرد و در این مدت تحولات زیادی را در این صنعت چه از نظر کیفیت سیگنال و تصویر دریافتی و چه از نظر سیستم های نمایشگر تصویر شاهد بوده ایم ولی تمامی این تحولات در حیطه ارسال و دریافت آنالوگ سیگنال های صوتی و تصویری اتفاق افتاده است. با این وجود جامعه فنی جهانی به این نتیجه رسیده است که پیشرفت های در این زمینه و بالا بردن کیفیت های مورد انتظار با تکنولوژی آنالوگ و با هزینه های عادی و قابل قبول عملی نیست و چاره جز رفتن به سمت تکنولوژی دیجیتال نمانده است. ساز این رو در اینجا به بعضی بعضی از عوامل و نکاتی که باعث رویکرد به این تکنولوژی جدید شده است به اختصار مورد بررسی قرار می گیرد.
کیفیت قابل حصول
تصویری که در تلویزیون دیجیتال مشاهده می شود، از مشکلات انتقال آنالوگ سیگنال تاثیر نمی پذیرد. به عنوان مثال تصویر برفکی در این نوع تلویزیون معنی ندارد و تصاویر اضافه مانند اشباحی که در اثر انعکاس سیگنال تلویزیون از ساختمان ها و دیگر موانع مرتفع و بلند ناشی می شدند، در این تلویزیون ها نمودی ندارند. بطور خلاصه در تلویزیون دیجیتال یا تصویری مشاهده نمی شود و یا اینکه تصویری با کیفیت عالی مشاهده می شود.
برخلاف سیگنال آنالوگ که در آن کیفیت تصویر دریافتی با کاهش قدرت سیگنال دریافتی به تدریج کاهش می یابد، در مورد سیگنال دیجیتال، در محدوده وسیعی از تغییرات قدرت سیگنال دریافتی، کیفیت تصویر، مستقل از قدرت سیگنال دریافتی است. به عنوان مثال اگر نقطه افت قابل ملاحظه کیفیت سیگنال آنالوگ را dBm70- در نظر بگیریم، نقطه افت کیفیت در سیگنال دیجیتال، کمتر از dBm90- است. یعنی، قدرت سیگنال دیجیتال می تواند بیش از dB20 (100 برابر) نسبت به نقطه آستانه آنالوگ، کاهش یابد، بدون اینکه در کیفیت سیگنال دریافتی، افتی ایجاد شود. از این تفاوت می توان برای افزایش برد و ناحیه تحت پوشش فرستنده های تلویزیونی، ساده کردن ساختار و کوچک کردن آنتن های گیرنده ها، کاهش توان ارسالی فرستنده ها، بالا بردن کیفیت سیگنال دریافتی و یا مجموعی از کاربرد های فوق استفاده نمود.
جهت تعمیرات تلویزیون در شیراز از لینک زیر استفاده نماید .
صرفه جویی در مصرف انرژی
فرستنده های تلویزیون دیجیتال با توجه به استفاده مناسب از روش های کدگذاری کانال و تکنیک های مشابه دیگر، نیاز به توان کمتری برای پوشش منطقه مشخص دارند و نتیجه این مسئله کاهش توان مصرفی آنهاست. کاهش توان یاد شده علاوه بر تاثیر مستقیم در توان مصرفی، در توان مصرفی توسط سایر تجهیزات نیز تاثیر مستقیمی دارد.
همانطور که پیش تر گفته شد تفاوت توان دریافتی لازم در دو نوع سیستم آنالوگ و دیجیتال حدود 20 دسی بل است. (توان کافی برای سیستم آنالوگ در حدود 70- دسی بل میلی وات) و از این تفاوت می توان برای کاهش توان فرستنده و یا مقاوم سازی کیفیت دریافت در مقابل تغییرات بودجه تلفاتی استفاده نمود.
وضوح بهتر و کنترل پذیری
وضوح (Resolution) تصویر در سیستم های پخش آنالوگ و در روش ها و استاندارد های مختلف آن محدود، ثابت و تغییر ناپذیر است. به عنوان مثال در سیستم پال در کشور ما تصویر یه صورت 625 خط با نسبت طول و عرض 4:3 و به صورت خطوط یک درمیان ارسال می شود. با فرض اینکه تمامی این خطوط مفید بوده و برای بازسازی تصویر استفاده شوند، تعداد نقاط مؤثر تصویر برابر با 0.75×625×625 و یا تقریبا 470×625 نقطه خواهد بود که عملا خیلی کمتر از این مقدار است. در تلویزیون دیجیتال تصویر با وضوح های متفاوت، بهتر و قابل انتخابی قابل ارسال است. به عنوان مثال وضوح های زیر جزء استاندارد بوده و توسط فرستنده قابل انتخاب می باشند.
§ وضوح 480×720 با جاروب یک خط میان (Interlaced scanning) که به i480 معروف است. این وضوح تقریبا معادل پخش آنالوگ است.
§ وضوح 480×720 با خطوط جاروب پشت سر هم (Progressive scanning) که به وضوح p480 معروف است.
دو وضوح فوق را اصطلاحا وضوح های عادی می گویند. (Standard definition)
§ وضوح 720×1280 با خطوط جاروب پشت سر هم یا p720
§ وضوح 1080×1920 با خطوط جاروب یک در میان یا وضوح i1080
§ وضوح 1080×1920 با خطوط جاروب پشت سر هم و یا وضوح p1080
سه وضوح اخیر را اصطلاحا سطوح وضوح بالا (High definition) می گویند.
توجه کنید که بر خلاف فرستنده ها و گیرنده های آنالوگ که به نحوی میزان وضوح در ساختار آنها بافته شده و غیرقابل تغییر است فرستنده ها و گیرنده های دیجیتال با رعایت ملاحظات ثانوی مانند پهنای باند و غیره می توانند وضوح سیگنال ارسالی و دریافتی را تغییر دهند بدون اینکه تغییری در ساختار و سخت افزار خود لازم داشته باشند.
مسائل و مشکلات تلویزیون دیجیتال
تا به اینجا بحث در مورد مزایای تلویزیون دیجیتال بوده که برای پاسخ به چرایی لزوم رویکرد به پخش دیجیتال مطرح شده است ولی در اینجا می خواهیم برای کامل شدن مطلب اشاره ای هم به معایب دیجیتال شدن پخش تلویزیون داشته باشیم. این معایب به صورت خلاصه و فهرست وار در زیر آمده اند.
1. تاخیر زیاد و متغیر (از یک دستگاه گیرنده به دستگاه گیرنده دیگر) در آشکارسازی و نمایش سیگنال دریافتی.
این مسئله مخصوصا هنگامی که صدای یک برنامه را از طریق چندین گیرنده به طور همزمان می شنویم مشخص و آزار دهنده است. علاوه بر این انتقال از یک کانال به کانال دیگر در اینجا مدت زمان خیلی بیشتری نسبت به سیستم های آنالوگ طول می کشد.
2. ظهور جلوه هایی که ناشی از فشرده سازی تصویر است مانند بلوکی بودن تصویر، نویز ناشی از گسسته سازی و بعضا رنگ نادرست صحنه
3. ظهور خطوط جاروب متحرک در روی صفحه تصویر در حالت هایی که از پخش با خطوط جاروب یک در میان استفاده می شود. در حال حاظر بیشترین وضوح در سیگنال ارسالی مربوط به استاندارد i1080 است که معنی تصویر 1920×1080 و به صورت خطوط جاروب یک در میان است. تغییر بین میدان (field) های تصویر در این استاندارد می تواند خود را به صورت خطوط جاروب متحرک نشان دهد.
البته با پیشرفت تکنیک های فشرده سازی ارسال با همان جزئیات و خطوط جاروب یک در میان این مسئله در آینده قابل حل خواهد بود.
نماد اعتماد الکترونیکی
جدیدترین اخبـار
- بکلایت تلویزیون چیست ؟
- معرفی بهترین برندهای تلویزیون
- روش آپدیت تلویزیون ال جی
- راهنمای خرید تلویزیون
- چگونه لپ تاپ را باز کنیم
- افزایش تقاضا برای پردازنده مدیاتک
- پردازنده های رایزن پرو AMD
- نمایشگرهای جدید اوپو رول شونده
- نسل جدید تلویزیون های سامسونگ
- سامسونگ در حال کار روی سنسور دوربین 600 مگاپیکسلی
- چگونه کیبورد لپ تاپ را عوض کنیم
- تکنیک ها و تکنولوژی های جدید به کار رفته در نمایشگر های کریستال مایع (LCD)
- خرابی برد تیکان تلویزیون سونی سری W
- تکنولوژی کریستال مایع (LCD)
- تکنولوژی های به کار رفته در نمایشگر های کریستال مایع (LCD)
- تولید جدیدترین تلویزیون پاناسونیک OLED شفاف
- تلویزیون پلاسما به چه شکل کار می کند
- تلویزیون های جدید سامسونگ 4K در سایز 110 اینچ رو نمایی کرد
- تلویزیون های دیجیتال
- تبدیل شدن سامسونگ به ابر قدرت جدید حوزه تراشه
- روش های مختلف تمیز کردن تلویزیون
- چگونه پاور کامپیوتر را تعمیر کنیم
- چگونه DVD درایو لپ تاپ را باز کنیم
- هنگام ریختن آب بر روی لپ تاپ چه کار کنیم
- رونمایی کروم بوک فلیپ سی 101 توسط ایسوس
تلفن ثابت :
071-32344147