•  تلفن ثابت : 

  •   071-32344147

  •  Info@Fara-group.ir

  •   0917-115-9489

تحولات جدید در صنعت نمایشگرهای پلاسما

تحولات جدید در صنعت نمایشگرهای پلاسما

صنعت نمایشگر های پلاسما نیز مانند هر صنعت دیگری برای بقا و حفظ قابلیت رقابت نیازمند تحولاتی است که بتواند نسبت کیفیت به هزینه را در مقایسه با تکنولوژی های رقیب، در سطح مطلوبی، نگه دارد. این تحولات که عمدتا توسط چند شرکت شاخص در این صنعت ایجاد شده است. علاوه بر هدف های عمده فوق، که کلی بوده و منحصر به تکنولوژی خاصی نمی باشند، با هدف های معبن بالا بردن راندمان تبدیل انرژی الکتریکی به نور (نسبت تبدیل وات بر لومن) و کاهش مصرف انرژی الکتریکی از طرفی و رسیدن به قدرت تفکیک بالا بدون بالا بردن ابعاد صفحه تصویر از طرف دیگر، انجام گرفته است. در مورد نکته اول ذکر این نکته ضروری است که نسبت لومن بر وات در لامپ های فلوروسنت 80 است درحالیکه بیشترین مقدار این عدد در نمایشگر های پلاسما 2 است و بنابر این محرک خوبی برای تلاش در این زمینه و امید به رسیدن به نتایج قابل قبول وجود دارد.

بعضی از این تحولات به قرار زیر است.

تعمیرات تلویزیون شیراز

 

1-استفاده از ساختار دلتا برای پیکسل های تصویر

این ساختار که توسط شرکت پایونیر ابداع شده است، به افزایش سطح نورزایی سلول ها و درنتیجه به دوبرابر شدن بازدهی نور خروجی منجر شده است. شمائی از این ساختار در شکل زیر مشاهده می کنم. ساختار عادی نیز برای ایجاد امکان مقایسه در کنار ساختار دلتا آمده است.

delta

 

2-استفاده از درصد بالا گزنون در ترکیب گاز مورد استفاده در سلول ها.

بالا بردن این نسبت، بازدهی نور خروجی را دو برابر افزایش می دهد ولی همراه با خود ولتاژ تحریک را نیز بالا می برد. برای حل این مسئله از یک الکترود اضافی استفاده شده است بطوریکه علیرغم بازدهی بالاتر، ولتاژ تحریک در محدوده معقول باقی بماند. شرکت پایونیر در محصولات خود درصد گزنون را از 4 به 10 افزایش داده است. این امر باعث دوبرابر شدن بازدهی نوری شده است. شمای ساده ای از ساختار سلول با درنظر گرفتن نکته فوق را در شکل زیر مشاهده می کنید.آموزش تخصصی تعمیرات تلویزیون در شیراز

more-gesnon

 

3-استفاده از ساختار ALIS

در این ساختار که توسط شرکت FHP ابداع شده است، ناحیه بین الکترود های تثبیت که در ساختار عادی از نظر نورزایی بدون استفاده باقی می ماند وجود نداشته و درنتیجه تراکم ناحیه نورزایی بالاتر رفته است.در این روش نور در اثر تخلیه بین الکترود های مجاور تولید می شود درحالیکه در ساختار عادی تخلیه بین زوج الکترودهای جاروب رخ می دهد با استفاده از این ساختار تراکم پیکسل بالاتر رفته و در عین حال میزان لومینانس نیز 50% افزایش می یابد. شمائی از این ساختار در شکل پایین و نحوه آدرس دهی سلول ها در میدان های زوج و فرد تصویر در شکل دوم آمده است.

ALIS

adress-dehi

 

4-استفاده از روش CLEAR برای حذف کنتورهای خاکستری

با مسئله تولید سطوح خاکستری به روش مدولاسیون عرض پالس قبلا آشنا شدیم و گفتیم که این روش ضمن حل مسئله فوق مشکلاتی را از نظر تولید کنتورهای ناخواسته در روی تصویر ایجاد می کند. بریا حل این مسئله روش های متفاوتی ارائه شده است که یکی از روش های موفق در این زمینه روش Clear است. در این روش پالس هایی که ایجاد کنتور ناخواسته می کنند حذف می شوند.

5-تکنولوژی تیوب پلاسما

در این روش که توسط شرکت FHP ابداع شده است به جای آرایه ای از لامپ های با ابعاد کمتر از میلیمتر از آرایه ای از لامپ ها که قطری در حدود یک میلیمتر و طولی در حدود 1 متر دارند استفاده می شود. از این لامپ ها بین دوصفحه حاوی الکتروده قرار گرفته و مانند ساختار عادی این نمایشگرها با اعمال ولتاژ الکتریکی بین الکترودها، تولید تخلیه الکتریکی و جریان نوری و خروجی می کنند. شمائی از این ساختار را در شکل زیر میتوان مشاهده نمود.

plasma-pipe

 

 

این روش مزایایی به شرح زیر دارد:

ü       بازدهی نور بیشتر. درواقع گفته می شود که با بالا رفتن اندازه سلول ها بازدهی نور آنها نیز بیشتر می شود و درواقع شرکت یاد شده انتظار دارد که بازدهی نور 5 لومن بر وات را از این روش به دست آورد.

ü       وزن کمتر. حذف لایه های شیشه ای از این روش به معنی وزن سبک تر نمایشگر است.

ü       اندازه بزرگتر برای نمایشگر. با استفاده از این تکنولوژی می توان پانل بزرگ تری تولید کرد، ساخت نمایشگر به این روش آسان تر است و می توان تیوب ها (لوله ها) را به اندازه دلخواه برید. به عبارت دیگر لازم نیست که در مرحله تولید لول ها اندازه خاصی از نمایشگر را در ذهن خود داشته باشیم.

ü       گفته شده است که تولید در این روش آسانتر و نیاز به اتاق تمیز ندارد. تعمیرات تخصصی تلویزیون ال جی شیراز

ü       فرم دادن آسانتر به نمایشگر. درواقع می توان این نمایشگر را با انحناهای کم و بیش دلخواه تولید نمود. 

 

روند تکنولوژی در صنعت نمایشگر های پلاسما

روند تکنولوژی در این صنعت را بطور خلاصه در شکل پایین می توانیم مشاهده کنیم. در این شکل سه پارامتر شاخص طول عمر کاری، لومینانس و بهره نوری (بهره لومینانس) بر حسب زمان (سال) رسم شده اند. گسترده زمانی مورد نظر در این شکل، فاصله زمانی سال 1975 تا 2002 (براساس گذشته) و فاصله زمانی سال 2002 تا 2010 (پیش بینی) است.

plasma-development

 

 

بعضی از نتایج با توجه به این شکل در مورد روند تکنولوژی این صنعت به قرار زیر است:

1.       طول عمر نمایشگرها مقدار اولیه ای در حدود 150 ساعت داشته است که در روند پیشرفت تدریجی به مقدار کنونی 30000 ساعت (طبق بعضی منابع 60000) رسیده است.

2.       مقدار لومینانس از مقدار اولیه 70 کندلا بر متر مربع به مقدار فعلی 700 کندلا بر متر مربع (سال 2005) رسیده است و امید است در سال های آتی شاهد رسیدن آن به 900 (یا طبق بعضی منابع 1000) کندلا بر متر مربع باشیم.

3.       بازدهی نوری از مقدار 0.15 لومن بر وات در سال 1975 به مقدار فعلی 3.2 لومن بر وات رسیده است و امید است که این مقدار تا 5 لومن بر وات افزایش یابد.

علاوه بر این تغییر ساختارهایی مانند استفاده از تخلیه سطحی، استفاده از سه الکترود برای آدرس دهی هر سلول به جال دو الکترود، تغییر در ترکیب گازی مورد استفاده و استفاده از روش انعکاس نور از سطوح فسفری به جای انتقال نور از آنها نیز در شکل فوق مشخص شده است.

 

مطالب مرتبط:

-معرفی کلی نمایشگر های پلاسما

-فیزیک نمایشگر های پلاسما

-مسائل نمایشگر های پلاسما و روش به کار رفته برای حل آنها

-تحریک الکتریکی سلول ها در پانل های پلاسما: گزینه AC یا DC

-آدرس دهی سلول ها در ساختار های هم صفحه و ماتریسی در نمایشگر های پلاسما

 

پل های ارتباطی با ما

 راههای متفاوت برای تماس با ما :

شماره تماس : 0081 946 0936 - 07132344147 - 09171159489
ارسال تیکت از طریق منوی پشتیبانی 

هدف ما جلب رضایت شماست.

نماد اعتماد الکترونیکی