•  تلفن ثابت : 

  •   071-32344147

  •  Info@Fara-group.ir

  •   0917-115-9489

مسائل و معایب موجود در تکنولوژی کریستال مایع (LCD)

مسائل و معایب موجود در تکنولوژی کریستال مایع (LCD)

تکنولوژی کریستال مایع یکی از مدعیان اصلی بازار نمایشگرهای مسطح امروزی است که همراه با تکنولوژی هایی مانند پلاسما، اُلِد و تکنولوژی های صدور میدانی جانشین تکنولوژی لامپ اشعه کاتدی به عنوان تکنولوژی غالب دهه های گذشته است.

در مطلب قبل به معرفی کلی تکنولوژی کریستال مایع به همراه تاریخچه مختصری از آن و اجزای داخلی آن پرداخته شد. اینبار به مطالب جزئی تری درباره این تکنولوژی و مسائل و معایب برخی از تکنولوژی های به کار رفته در آن پرداخته خواهد که شد. (برای خواندن مطالب قبل به پایین صفحه مراجعه کنید.)

تعمیرات تلویزیون شیراز

 

مسئله رنگ در نمایشگر های کریستال مایع (LCD) و TFT-LCD

برای نشان دادن تصاویر رنگی در مانیتور و دیگر نمایشگر های رنگی عمدتا از فیلتر های رنگ استفاده می شود. اساس این مسئله به صورت زیر است:

تصویر مورد نمایش به تعداد بسیار زیادی نقطه تجزیه می شود. مثلا در یک مانیتور با قدرت تفکیک 1024×768 به تعداد حاصل ضرب فوق، نقطه یا پیکسل در روی صفحه تصویر وجود دارد. هر یک از این نقاط به نوبه خود به سه نقطه کوچکتر تقسیم می شود که در جلوی هر یک از آنها یکی از فیلتر های قرمز، آبی یا سبز قرار دارد.

در هر یک از این نقاط کوچک یکی از مدولاتور های کریستال مایع یاد شده قرار می گیرد که تحت ولتاژ اعمالی، روشن یا خاموش شده و درنتیجه می تواند نور منبع نور واقع در پشت خود را، از طریق فیلتر های رنگ فوق به سمت بیننده برساند. با کنترل اندازه ولتاژ اعمالی به هر یک از این سلول ها می توان میزان شفافیت آن را تعیین کرد. شفافیت نسبی سه رنگ می تواند رنگ های ترکیبی خیلی زیادی را تولید نماید. آموزش تخصصی تعمیرات تلویزیون شیراز

 

مسئله آدرس دهی سلول ها در نمایشگر کریستال مایع (LCD)

برای نمایش یک تصویر کامل می بایستی تک تک سلول های رنگی را در روی نمایشگر آدرس کرده و وضعیت آنرا از نظر روشن و خاموش بودن از طرفی و میزان روشنایی از طرف دیگر روشن نماییم. برای روشن کردن طرز آدرس دهی سلول های مختلف در یک نمایشگر رنگی شکل زیر را در نظر می گیریم. همانطوریکه ملاحظه می شود سلول ها در یک ساختار آرایه ای قرار گرفته اند به طوریکه برای آدرس کردن یک سلول خاص کافی است در سطر متناظر با آن سلول ولتاژ الکتریکی اعمال کرده و ستون متناظر با آن سلول را زمین کنیم. به این ترتیب پتانسیل الکتریکی به سلول مورد نظر و به صورت ایده آل فقط به همان سلول اعمال می شود.

Passive

 

این روش آدرس دهی که در اصطلاح به آن روش آدرس دهی غیرفعال (Passive) کیگویند معایبی دارد که استفاده ازز آن را در یک نمایشگر رنگی مانند تلویزیون یا مانیتور کامپیوتر نامناسب می نماید.از جمله این معایب می توان به اثر تداخلی سلول های مجاور و لزوم جاروب تک تک سلول ها به ازای هر زمان جاروب عمودی، مشابه مانیتور های اشعه کاتدی نام برد. پدیده دوم با توجه به لزوم تزریق جریان قابل توجه به هر سلول توانایی محدود آی سی های موجود در تامین جریان لازم به کند شدن مانیتور های استفاده کننده از این روش منجر می شود.همین امر از ظطرف دیگر به محدود کردن سلول های نمایشگر و محدودت رزولوشن یا قدرت تفکیک در این نمایشگر ها منجر می شود. تعمیرات انواع ال سی دی و ال ای دی شیراز

در روش دوم که به روش آدرس دهی فعال (Active) یک ترانزیستور اثر میدانی (FET: Field effect transistor) سری با سلول و یک خازن موازی با سلول در هر سلول (یا همان مدولاتور اپتیکی) قرار می گیرد. هر بار که ترانزیستور روشن می شود ولتاژ لازم برای چرخش مورد نیاز مولکول های کریستال مایع در خازن یاد شده ذخیره می شود. با خاموش شدن ترانزیستور این ولتاژ در دو سر خازن با قی می ماند تا وقتی که با روشن شدن مجدد ترانزیستور ولتاژ جدیدی در آن ذخیره می گردد.

این ترانزیستورها با استفاده از تکنولوژی لایه های نازک و با استفاده از لایه نازکی از سیلیکان که بر روی شیشه قرار داده شده است ساخته می شوند. هر یک از این ترانزیستور ها می تواند با تحریک مناسب گیت خود روشن شده و با متصل کردن سورس و درین خود ولتاژ درین را که همان ولتاژ تغذیه است در دو سر خازن موازی سلول قرار می دهد. در این روش هر یک از دوسیگنال تحریک گیت و تغذیه درین از خطوط یا ماتریس های جداگانه ای به همان صورت روش پسیو تامین می شوند. ولتاژ تغذیه درین یک ولتاژ آنالوگ است که اندازه آن برای هر سلولی برای تولید سطوح مختلف روشنایی کنترل می شود.

مزایای این روش نسبت به روش پسیو به قرار زیر است.

1.       جریان لازم برای شارژ خازن معادل سلول ها مستقیاما توسط خطوط تغذیه تامین می شود و نه خط سیگنال گیت. این امر باعث می شود که سیگنال دهی گیت بتواند با سرعت بسیار بالاتری انجام گیرد. توجه کنید که در اینجا به جای خازن معادل سلول ها و خازن های موازی آنها تنها باید خازن های گیت را شارژ و دشارژ نماییم که مقادیر خیلی کوچکتری دارند و بنابر این با سرعت بیشتری آنها را شارژ و دشارژ کرد.

2.       با توجه به اینکه برای روشن شدن هر ترانزیستور ولتاژ قابل ملاحظه ای در روی گیت لازم است مسئله تداخل بین سلول ها که به کاهش وضوح تصویر در روش پسیو منجر می شد در اینجا عملا وجود ندارد. توجه کنید که هنوز هم ولتاژ اعمال شده بر روی گیت یک ترانزیستور روی سلول های موازی تاثیر می گذارد ولی این تاثیر برای روشن کردن ترانزیستور های فوق کافی نیست.

مطالب مرتبط:

-تکنولوژی کریستال مایع (LCD)

-تکنولوژی های به کار رفته در نمایشگر های کریستال مایع (LCD)

-تکنیک ها و تکنولوژی های جدید به کار رفته در نمایشگر های کریستال مایع (LCD)

 

پل های ارتباطی با ما

 راههای متفاوت برای تماس با ما :

شماره تماس : 0081 946 0936 - 07132344147 - 09171159489
ارسال تیکت از طریق منوی پشتیبانی 

هدف ما جلب رضایت شماست.

نماد اعتماد الکترونیکی