•  تلفن ثابت : 

  •   071-32344147

  •  Info@Fara-group.ir

  •   0917-115-9489

مسائل نمایشگرهای پلاسما و روش به کار رفته برای حل آنها

مسائل نمایشگرهای پلاسما و روش به کار رفته برای حل آنها

در بخش قبل اصول حاکم بر نمایشگرهای پلاسما و ساختار اساسی آنها بررسی گردید. در این بخش به بررسی مسائل پیش رو در ساخت نمایشگرهای پلاسما و روش های به کار رفته برای حل آنها می پردازیم. (برای خواندن مطالب مرتبط به پایین صفحه مراجعه کنید.)

تعمیرات تلویزیون شیراز

اولین مشکل در راه ساخت نمایشگرهای پلاسما، ساخت لامپ های موجود در روی صفحه نمایشگر با توجه به اندازه آنهاست. اندازه هر یک از این لامپ ها در حدود 200 میکرومتر×200 میکرومتر×100میکرومتر است و قرار دادن چندین میلیون از این لامپ ها در کنار یکدیگر اصلا کار ساده ای نیست.

مسئله دوم شفافیت لازم در الکترودهایی است که ولتاژ الکتریکی را به دو سر این لامپ ها هدایت می کنند. درواقع ما به سیم هایی نیاز داریم که علاوه بر هدایت الکتریکی شفاف نیز باشند تا جلوی انتقال نور از هر پیکسل به سمت بیننده را نگیرند. در مطالب قبل دیدیم که در نمایشگر های کریستال مایع (LCD) نیز مسئله مشابهی برای قطع و وصل الکتریکی دریچه های نوری وجود دارد و در آنجا دیدیم که برای این منظور از اکسید تیتانیوم استفاده می شود. تفاوتی که بین دو مسئله وجود دارد ابعاد بزرگتر نمایشگرهای پلاسماست که به طول بیشتر این سیم ها در این نمایشگرها منجر می شود. از آنجا که سیم ها با توجه به جنس خود درواقع هادی های الکتریکی خیلی خوبی به شمار نمی روند و با توجه به ضخامت کم و طول بلند این سیم ها، مقدار مقاومت الکتریکی آنها به حدی زیاد می شود که عملا ولتاژ کافی به دو سر هر سلول نمی رسد. راه حلی که برای این منظور مورد استفاده قرار گرفته است، استفاده از مقدار کمی کُرُم در این سیم هاست. کرم هدایت الکتریکی بالاتری داشته و درعوض در برابر نور کدر است. پس با کمی اغماض در مسئله شفافیت این الکترود ها و با استفاده از لایه نازک و باریکی از مسئله آنها همراه با لایه اکسید تیتانیوم این مسئله نیز حل می شود.

مسئله سوم در این نمایشگر ها انتخاب و بهره گیری از فسفر ها و به عبارت دیگر سیتی لاتورهای مناسب است. مسئله مهم در انتخاب این فسفر ها بازدهی نوری مناسب از طرفی و تبدیل مناسب طول موج از طرف دیگر است بطوریکه طول موج های تولیدی برای استفاده در یک نمایشگر رنگی مناسب باشد. این مسئله نهایتا با استفاده از مواد زیر برای پوشش داخلی این لامپ های مینیاتوری حل شده است.

رنگ سبز: ماده Zn2Sio4:Mn2+/BaA11209:Mn2

رنگ قرمز: ماده Y2O3:Eu3+/Y0,65Gd0,35BO3:Eu3

رنگ آبی: ماده BaMgA110O17:Eu2+

این سه ماده به ترتیب طول موجی در محدوده 510 تا 525 نانومتر برای سبز، 610 نانومتر برای قرمز و 450 نانومتر برای آبی تولید میکنند که در هر حال مناسب است. آموزش تخصصی تعمیرات تلویزیون در شیراز

مسئله چهارم مسئله آدرس دهی سلول هاست. واضح است که برای تولید یک تصویر معنی دار باید هر یک از پیکسل های فرعی تصویر به صورت جداگانه آدرس شده و میزان نور تولیدی آ«ها به صورت مناسبی کنترل شود. کنترل شدت روشنایی هر سلول در این تکنولوژی برخلاف تکنولوژی های لامپ اشعه کاتدی و نمایشگرهای کریستال مایع به صورت آنالوگ امکان ندارد و از این رو در اینجا از یک روش مدولاسیون عرض پالس و به عبارت دیگر کنترل مدت زمان روشن ماندن هر سلول فرعی در یک فریم تصویر برای کنترل شدت روشنایی آن استفاده می شود. خواهیم دید که این روش علاوه بر پیچیدگی مدارات الکترونیک مسائل دیگری برای تصویر نمایشگر پلاسما ایجاد می کند که حل آنها به نوبه خود نیازمند پیچیدگی مضاعفی در مدارات الکترونیک است. در هر حال این مسئله به روش های متفاوتی توسط شرکت های سازنده مختلف حل شده است.

مسئله آدرس دهی سلول ها نیز با توجه به ابعاد نمایشگر و تعداد سلول ها مسئله قابل توجهی است. واضح است که با توجه به تعداد زیاد سلول ها نمی توان به هر سلول فرعی جداگانه سیم کشی کرد و استفاده از مکانیزم های آدرس دهی سطر و ستونی در اینجا نیز لازم است. به این دلیل از ساختار آدرس دهی ماتریسی و یا سطر و ستونی برای این منظور استفاده می شود. در روش ماتریسی الکترود های جلو برای یک ردیف و الکترودهای پشت برای یک ستون مشترک می باشند. بخش الکترونیک برای انتخاب هر پیکسل فرعی سطر و ستون مربوطه را انتخاب کرده و تحریک لازم را انجام می دهد. از آنجا که این عمل آدرس دهی خیلی سریع اتفاق می افتد چشم متوجه آن نمی شود و این عمل کم و بیش مشابه مکانیزم جاروب در تلویزیون هی مبتنی بر لامپ اشعه کاتدی است.

address-dehi-column

 

مسئله آدرس دهی در پانل های پلاسما، تاخیر و ضرورت آماده سازی یا آمایش

همانطوریکه دیدیم برای تامین سطوح روشنایی لازم برای هر سلول رنگ، لازم است که هر سلولی 8 بار در طول یک فریم تصویر آدرس شود. اگر تنها رزولوشن در حد VGA (640 ستون و 480 سطر) را درنظر بگیریم تعداد دفعات آدرس دهی و زمان لازم برای آدرس دهی تمامی سلول ها با فرض زمان 3 میکروثانیه برای آدرس دهی هر سلول به صورت روبه رو به دست می آید.

address-dehi-time

 

همانطوریکه ملاحظه می شود زمان لازم برای آدرس دهی در مقایسه با زمان لازم برای کل یک فریم (16.6 میلی ثانیه برای سیستم 60 هرتز) خیلی زیاد است بطوریکه تنها مدت 5 میلی ثانیه که کمتر از یک سوم کل زمان یک فریم است برای روشن کردن سلول های باقی می ماند. برای حل این مسئله باید زمان 3 میکروثانیه آدرس دهی را کم کرد که عملی نیست و در هرحال در روش ADS که روش سنتی و غالب است این محدودیت وجود دارد.

مسئله دیگری که در ارتباط با مسئله فوق است تاخیر تصادفی آدرس و ضرورت آمایش (priming) اولیه سلول برای آدرس دهی است. مسئله از این قرار است که برای محیطی که الکترون های آزاد آن از حد مشخصی کمتر است آدرس شدن سلول و تولید سیگنال نوری با تاخیر تصادفی قابل ملاحظه ای همراه است و برای غلبه بر آن لازم است که با فرایند آدرس دهی اولیه برای کلیه سلول ها در ابتدای هر خط تصویری، الکترون های آزاد شده در سلول ها تولید شوند. تعمیرات انواع ال سی دی و ال ای دی شیراز

این عمل که به فرایند آمایش معروف است به این معنی است که تاریک ترین نقاط تصویر نیز باید حداقل زمانی را در طول یک فریم روشن باشند که درواقع به معنی محدود شدن کنتراست تصویر است. شکل موج سیگنال های به کار رفته بریا آدرس دهی سلول ها با درنظر گرفتن فرایند آمایش مورد اشاره در شکل پایین آمده است.

kahesh-taakhir

 

 

همانطوریکه در این شکل مشاهده می شود با آغاز هر فریم، ابتدا تمامی سلول ها پاک می شوند. با این عمل علاوه بر فرایند آمایش مورد بحث تمامی سلول ها برای آغاز فریم فعال در وضعیت ثابت و مشخصی قرار می گیرند. روش دیگری برای فرایند آمایش مورد اشاره و با لحاظ کردن کاهش نیافتن کنتراست پیشنهاد شده است که بر مبنای پالس های مثلثی است. ما در اینجا وارد جزئیات این روش نمی شویم.

 

مطالب مرتبط:

-معرفی کلی نمایشگر های پلاسما

-فیزیک نمایشگر های پلاسما

-تحولات جدید در صنعت نمایشگر های پلاسما

-تحریک الکتریکی سلول ها در پانل های پلاسما: گزینه AC یا DC

-آدرس دهی سلول ها در ساختار های هم صفحه و ماتریسی در نمایشگر های پلاسما

 

پل های ارتباطی با ما

 راههای متفاوت برای تماس با ما :

شماره تماس : 0081 946 0936 - 07132344147 - 09171159489
ارسال تیکت از طریق منوی پشتیبانی 

هدف ما جلب رضایت شماست.

نماد اعتماد الکترونیکی